BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Rabu, November 19, 2008

AGRO-BIOTEC EXPO N. SEMBILAN 2008

Hari Penternak, Peladang dan Nelayan peringkat kebangsaan dan negeri telah dianjurkan setiap tahun bagi mempromosikan bidang penternakan, pertanian dan perikanan kepada umum amnya. Dan pada tahun ini, majlis tersebut telah diadakan di Bekas Tapak Tentera, Paroi. Expo ini telah bermula pada hari ini dan tamat pada 18 November 2008.
Expo ini diadakan bagi memberi peluang kepada masyarakat untuk mendapatkan maklumat tentang potensi dalam bidang pertanian, penternakan dan pemprosesan hasil tani serta bantuan yang disediakan oleh agensi-agensi Kerajaan Barisan Nasional. Ininya juga dapat memberi faedah kepada pengusaha bagi mengembangkan perniagaan mereka dengan kaedah teknologi terkini dan mendapatkan pasaran baru.
Penganjuran Agro-Biotec Ekspo 2008 dan Hari Penternak, Peladang dan Nelayan Peringkat 2008 di Paroi, Seremban ini adalah selain sebagai salah satu kesinambungan daripada program-program promosi yang telah dilaksanakan, ia juga mewakili satu peningkatan terhadap isi kandungan pameran/promosi dengan melibatkan sektor-sektor berteknologi tinggi yang berkaitan dengan Bioteknologi.
Marilah kita sama-sama melapangkan masa ke expo tersebut. Pengunjung boleh membeli secara langsung dari pengusaha produk-produk asas tani yang mereka keluarkan.

Oleh : Nurul, P.Su Pu3 Rembau